Close

Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
Remove From Cart
Κωδικός: {{ item.code }}
{{ key }}: {{ value }}
{{item.total_discounted_price}}
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
Τηλεφωνικές παραγγελίες 2310 796 036

Οι εκπτώσεις ενδέχεται να διαφέρουν στο φυσικό φαρμακείο.

Δωρεάν παράδοση για παραγγελίες άνω των 39€
και έως 2 κιλά.
Ασφαλείς Συναλλαγές
Πώς να επιλέξω το κατάλληλο αντηλιακό για εμένα κα

Πώς να επιλέξω το κατάλληλο αντηλιακό για εμένα και την οικογένειά μου;

Τι είναι ο δείκτης προστασίας στα αντηλιακά; Πως να επιλέξω το κατάλληλο αντηλιακό για εμένα και το παιδί μου;

Ο δείκτης αντηλιακής προστασίας (SPF) προέρχεται από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων Sun Protection Factor. Αποτελεί μια μέτρηση του βαθμού προστασίας που προσφέρει κάθε προϊόν απέναντι στις υπεριώδεις ακτίνες UVB. Ο βαθμός ωστόσο αντιπροσωπεύει τη διάρκεια προστασίας και όχι την "ποιότητα" προστασίας. Ένας υψηλός δείκτης δεν προσφέρει μεγαλύτερη προστασία από έναν μικρότερο δείκτη. Η προστασία που προσφέρουν είναι η ίδια, απλώς η προστασία που προσφέρει ένας μεγαλύτερος δείκτης διαρκεί περισσότερο χρόνο.

Για παράδειγμα, αν χρειάζονται περίπου 20 λεπτά σε δέρμα χωρίς προστασία για να προκληθεί κάποια κοκκινίλα ή βλάβη, τότε ένα αντηλιακό με δείκτη Spf15 θα μπορούσε να προσφέρει προστασία 15 φορές περισσότερο, δηλαδή περίπου 5 ώρες. Ο χρόνος αυτός είναι βέβαια θεωρητικός και οι δερματολόγοι συστήνουν ανανέωση του αντηλιακού περίπου κάθε 2 ώρες.

Όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως χρωματικού τόνου επιδερμίδας πρέπει να φορούν αντηλιακό, καθώς ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος σε όλους ανεξαιρέτως.  

Η επιλογή του αντηλιακού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων είναι η εποχή, ο χρόνος έκθεσης στον ήλιο, ο χώρος εργασίας, ο φωτότυπος του καθενός κλπ.

Εννοείται ότι όσο περισσότερη και εντονότερη είναι η ηλιοφάνεια, τόσο υψηλότερο δείκτη προστασίας πρέπει να επιλέγουμε. Έτσι, τους καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να επιλέξουμε ένα αντηλιακό με SPF50, ενώ τις υπόλοιπες εποχές που η ηλιοφάνεια είναι μικρότερης διάρκειας και μικρότερης έντασης, μπορούμε να επιλέξουμε έναν χαμηλότερο δείκτη προστασίας.

Επίσης, αν η εργασία μας βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους, οπότε και η έκθεσή μας στον ήλιο είναι μεγαλύτερη, τότε θα πρέπει να επιλέξουμε υψηλό δείκτη προστασίας, ενώ αν η εργασία μας γίνεται σε εσωτερικό χώρο, τότε έχουμε την ευχέρεια να χρησιμοποιήσουμε ένα αντηλιακό με χαμηλότερο δείκτη.

Τέλος, ο τύπος του δέρματος (φωτότυπος) του καθενός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιλογή του αντηλιακού. Έτσι, οι φωτότυποι I, II & III, δηλαδή άτομα με πολύ ανοιχτόχρωμο έως μετρίως σκούρο δέρμα, πολλές ή λιγότερες φακίδες και χρώμα μαλλιών κόκκινο, ξανθό ή καστανό θα πρέπει να χρησιμοποιούν αντηλιακό με δείκτη SPF50+, διότι είναι πολύ ευαίσθητα σε ηλιακά εγκαύματα, δερματικές βλάβες και αντιμετωπίζουν πολύ υψηλό κίνδυνο για εμφάνιση μελανώματος.

Οι φωτότυποι IV, V & VI, δηλαδή άτομα με σκουρόχρωμο δέρμα και σκουρόχρωμα μαλλιά μαυρίζουν  εύκολα και δεν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος, ωστόσο αντιμετωπίζουν και αυτά τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος, γνωστού ως μελάνωμα acral lentiginous. Αυτά τα μελανώματα συνήθως δεν εντοπίζονται μέχρι ο καρκίνος να έχει εξαπλωθεί, και συχνά εμφανίζονται σε μέρη του σώματος που έχουν μειωμένη έκθεση στον ήλιο. Για το λόγο αυτό οι ειδικοί συμβουλεύουν αυτά τα άτομα να χρησιμοποιούν αντηλιακά με δείκτη προστασίας SPF30.

Τα βρέφη και τα μικρά παιδιά καλό είναι να χρησιμοποιούν αντηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας SPF50+, διότι το δέρμα τους είναι πολύ ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία, ενώ δεν έχουν αναπτύξει ακόμη πλήρως τους αμυντικούς μηχανισμούς εκείνους, που επιτρέπει στο δέρμα να επιδιορθώνει τις βλάβες που προκαλεί η έντονη ηλιακή ακτινοβολία. Θυμηθείτε ότι τα παιδιά κάτω του 1 έτους θα πρέπει να αποφεύγουν την έκθεσή τους στον ήλιο, ακόμη κι αν χρησιμοποιούν αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

 

Tips:

  • Εφαρμόστε το αντηλιακό σε πρόσωπο και σώμα τουλάχιστον 30` πριν την έκθεσή σας στον ήλιο και ανανεώστε το κάθε 2 ώρες τουλάχιστον, ανεξαρτήτως ηλιοφάνειας ή συννεφιάς.
  • Χρησιμοποιήστε αδιάβροχο αντηλιακό και ανανεώστε το μετά από κάθε βουτιά.
  • Χρησιμοποιήστε προϊόντα που προσφέρουν πολλαπλή δράση: Ενυδάτωση, αντιγήρανση, κάλυψη. Στην αγορά κυκλοφορεί πλήθος προϊόντων με πολλαπλή δράση (μακιγιάζ, πούδρες, ρουζ, cc cream, bb cream κλπ).
  • Μη χρησιμοποιείτε το αντηλιακό που χρησιμοποιήσατε πέρυσι, ακόμη κι αν δεν έχει λήξει, διότι τα φίλτρα προστασίας χάνουν τη δραστικότητά τους και πλέον δε σας προστατεύουν.

 

Επίλεξε το αντηλιακό που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες ΕΔΏ

Σχετικά προϊόντα