Close

My cart

Your cart is empty.
Remove From Cart
Code: {{ item.code }}
{{ key }}: {{ value }}
{{item.total_discounted_price}}
TOTAL: {{order.final_cost}}
Phone orders 2310 796 036

Discounts may vary in store.

Free delivery for orders over 39€
and up to 2 kg.
Secure Transactions
Γιατί χρειάζεσαι τα after sun;

Γιατί χρειάζεσαι τα after sun;

Κατά την έκθεσή σου στον ήλιο το δέρμα αφυδατώνεται πολύ περισσότερο και γρηγορότερα απ' όσο φαντάζεσαι. Αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι χάνεις πολύ νερό, αλλά ότι βλάπτεται δραστικά η συνοχή των κυττάρων σου. Έτσι η επιδερμίδα ξεφλουδίζει και χάνει τη φυσική λάμψη της, ενώ το μαύρισμά σου δείχνει άτονο και θαμπό. Αμέσως μετά την ηλιοθεραπεία (και μετά τις διακοπές) πρόσφερε στην επιδερμίδα σου ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να διατηρηθεί απαλή και λαμπερή, με χρυσαφένιο χρώμα: μία φροντίδα after sun. Υπάρχουν κάποια πρακτικά κόλπα που μπορούν να βελτιώσουν τη δράση του. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και ανακάλυψε πόσο δραστικά θα βελτιωθεί η υφή και η όψη της επιδερμίδας σου μετά τις διακοπές σου.

1 Ξέβγαλε το αλάτι
Το να αποφεύγεις να πλένεσαι μετά τη θάλασσα για να μείνεις με την αίσθηση του αλατιού στο σώμα σου είναι λάθος. Με τον ήλιο το δέρμα σκουραίνει αλλά με το αλάτι και τον ξηρό αέρα σκληραίνει και αφυδατώνεται γρήγορα. Κάνε μπάνιο ή ντους με χλιαρό νερό χρησιμοποιώντας ένα ήπιο καθαριστικό αφρόλουτρο. Είναι απαραίτητο ο καθαρισμός του δέρματος να γίνεται με ήπιο τρόπο ώστε να μη διαταράσσεται το φυσικό προστατευτικό «λάδι» που διαθέτει η επιδερμίδα.

2 Ανακούφισε την επιδερμίδα σου
Εφάρμοσε ένα after sun της επιλογής σου που θα αποτρέψει το ξεφλούδισμα, θρέφοντας και ενυδατώνοντας ακόμη πιο βαθιά το δέρμα σου. Άπλωσε το προϊόν με κυκλικές κινήσεις σε όλο το σώμα, από τους αστραγάλους έως τους μηρούς και τους καρπούς των χεριών έως τους ώμους. Μη ξεχάσεις την περιοχή του λαιμού και της πλάτης, ενώ τέλος φρόντισε με ιδιαίτερη σχολαστικότητα τα χέρια και τα δάχτυλά σου.


3 Προθέρμανε το after sun
ανάμεσα στα δάχτυλά σου έως ότου αποκτήσει την εσωτερική θερμοκρασία του σώματος. Με αυτόν το τρόπο θα μεγιστοποιήσεις την αποτελεσματική της δράση.

4 Μάθε τη δράση
που έχουν τα διάφορα συστατικά και μην αγοράζεις οποιαδήποτε after sun κυκλοφορεί. Επίλεξε ένα με τα πιο σημαντικά καταπραϋντικά συστατικά, που αποδεδειγμένα μειώνουν τις φλεγμονές από την ηλιακή ακτινοβολία:

Χυμός αλόης: έχει εξαιρετικές ενυδατικές ιδιότητες και επιπλέον ενισχύει τη δραστηριότητα άλλων καταπραϋντικών ουσιών.
Χαμομήλι: Ηρεμεί και καταπραΰνει το δέρμα.
Πορτοκάλι: Περιέχει βιταμίνη C που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες,
Κουρκουμίνη: Η ουσία που δίνει στα μπαχαρικά το κίτρινο χρώμα τους, έχει γίνει γνωστή από το κάρυ αλλά χρησιμοποιείται σε φαρμακευτικά καταπλάσματα για την ανακούφιση από τον πόνο και τη φλεγμονή.
Ψευδάργυρος: Βασικό μέταλλο που προστατεύει το δέρμα από τις υπεριώδεις ακτίνες και άλλους ερεθιστικούς παράγοντες. Επιπλέον, διεγείρει τη δημιουργία κολλαγόνου, ενισχύει τα αποτελέσματα των βιταμινών Α και Ε και καταπραΰνει από τον ερεθισμό που έχει προκληθεί από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.
Αλλαντοΐνη: Προέρχεται από ρίζα σύμφυτου και διατηρεί καταπληκτικές καταπραϋντικές ιδιότητες.
Πανθενόλη: Βιταμίνη του συμπλέγματος Β με διπλή δράση. Εκτός από το ότι καταπολεμά άμεσα τη φλεγμονή έχει και ιδιότητες που ελκύουν και συγκρατούν το νερό στο δέρμα.
Άλλες καταπραϋντικές ουσίες είναι το αγγούρι, το ροδάκινο, η λεβάντα, η ιτιά, η καλέντουλα και το φυτό γένους filipendula.

5 Προτίμησε τα αγνά συστατικά
και τις βιταμίνες C και Ε που συμπεριλαμβάνονται σε μεγάλες ποσότητες μέσα σε κάθε επιτυχημένη φόρμουλα ενυδατικών προϊόντων και after sun, γιατί επιπλέον έχουν την ικανότητα να βοηθούν το δέρμα να αποκρούει τις σφοδρές επιθέσεις των ελευθέρων ριζών, αυτά τα άκρως ασταθή μόρια που καταστρέφουν τα κύτταρα όταν βρεθούν εκτεθειμένα στην ηλιακή ακτινοβολία.

6 Ενίσχυσε την άμυνα τις επιδερμίδας σου εκ τω έσω.
Ο συνδυασμός ενυδατικού after sun και συμπληρωμάτων διατροφής ειδικά σχεδιασμένων για την ενυδάτωση ή την προστασία του δέρματος από τον ήλιο μεγιστοποιεί το αποτέλεσμα.

7 Μην χρησιμοποιείς το περσινό σου after sun.
Αναζήτησε πάνω στη συσκευασία του την ένδειξη και τους μήνες που μπορείς να τη χρησιμοποιείς. Έπειτα από αυτό το χρονικό διάστημα τα δραστικά συστατικά δεν θα είναι πια τόσο αποτελεσματικά

8 Βάλε το after sun στο ψυγείο.
Έτσι θα διατηρείται φρέσκο και θα σε δροσίζει κάθε φορά που θα το απλώνεις στο σώμα σου

Related products