Close

My cart

Your cart is empty.
Remove From Cart
Code: {{ item.code }}
{{ key }}: {{ value }}
{{item.total_discounted_price}}
TOTAL: {{order.final_cost}}
Phone orders 2310 796 036

Discounts may vary in store.

Free delivery for orders over 39€
and up to 2 kg.
Secure Transactions
Για καλή υγεία φροντίστε υποδειγματικά το στόμα σα

Για καλή υγεία φροντίστε υποδειγματικά το στόμα σας – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για ένα υπέροχο χαμόγελο!


Ο κόσμος της στοματικής κοιλότητας, έχει τους δικούς του κανόνες, τους οποίους έρχεται να μας υπενθυμίσει η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας στις 20 Μαρτίου. 
Ένα υγιές στόμα αποτυπώνει την καλή υγεία μας συνολικά και αυτό είναι μία αρχή που οφείλουμε πάντα να θυμόμαστε. Ωστόσο είναι γεγονός, ότι υπάρχουν κάποια διαστήματα, κατά τα οποία μπορεί να παραμελούμε την φροντίδα του στόματος και των δοντιών μας, είτε γιατί οι υποχρεώσεις μας είναι μεγάλες, είτε γιατί μπορεί να είμαστε ασθενείς, είτε γιατί μπορεί να τεμπελιάζουμε… 
Το στόμα όμως δεν ξεχνά και η φροντίδα του πρέπει να γίνει δεύτερη φύση, μία ρουτίνα, που καλό είναι να ξεκινήσει από πολύ μικρή ηλικία.  Μία προσεγμένη στοματική υγεία σημαίνει αυτομάτως και μία καλή σωματική υγεία, αφού και τα δύο αυτά πεδία, είναι αλληλένδετα. 
Εν αρχή λοιπόν ην η κατάλληλη οδοντόπαστα. Άλλη οδοντόπαστα χρειάζεται το παιδί, άλλη ο ενήλικας, άλλη η έγκυος και άλλη ένας άνθρωπος που ακολουθεί ομοιοπαθητική, ή έχει προβλήματα ξηροστομίας, κακοσμίας, σακχαρώδη διαβήτη κλπ. Βεβαίως υπάρχουν και οι άνθρωποι που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο χαμόγελο και αυτοί σίγουρα θα προτιμήσουν μία λευκαντική οδοντόπαστα με ψήγματα χρυσού, ή μία black dental care οδοντόπαστα με ασφαλείς λευκαντικούς παράγοντες. 
Το αμέσως επόμενο βήμα, είναι ένα καλό φθοριούχο στοματικό διάλυμα χωρίς οινόπνευμα, που θα ολοκληρώσει τον σωστό καθαρισμό. 
Εκτός όμως από την κατάλληλη οδοντόπαστα, οφείλουμε όλοι να είμαστε προσεκτικοί και στην επιλογή της οδοντόβουρτσας, η οποία όχι μόνο πρέπει να καθαρίζει σωστά και αποτελεσματικά τα δόντια και τα ούλα μας, αλλά πρέπει να διαθέτει και το λειτουργικό εκείνο σχήμα, το οποίο θα μας διευκολύνει στο σωστό βούρτσισμα. Στο φαρμακείο θα βρούμε ειδικές εργονομικές οδοντόβουρτσες, με την υπογραφή μιας μεγάλη ελληνικής και αξιόπιστης φαρμακοβιομηχανίας, οι οποίες εξασφαλίζουν σταθερό κράτημα και βέλτιστα αποτελέσματα βουρτσίσματος, με στρογγυλεμένες άκρες που προστατεύουν τα δόντια και τα ούλα.
Τα μεσοδόντια βουρτσάκια, το νήμα αλλά και ο καθαριστής της γλώσσας, αποτελούν σημαντικά εργαλεία για έναν πιο ολοκληρωμένο και γιατί όχι; επαγγελματικό καθαρισμό.
Μερικά tips που μπορούμε όλοι μας εύκολα να ακολουθούμε όσον αφορά την καλή υγεία της στοματικής μας κοιλότητας: 
Βουρτσίζουμε μετά από κάθε γεύμα τα δόντια και τα ούλα μας. Δεν ξεχνάμε να βουρτσίζουμε και την γλώσσα μας
Πίνουμε άφθονο νερό σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ώστε και να ενυδατωθούμε και να καθαρίσουμε την  στοματική κοιλότητα
Όταν δεν έχουμε κοντά μας οδοντόβουρτσα και οδοντόπαστα, μπορούμε να φάμε ένα μήλο, ή να μασήσουμε μία οδοντιατρική τσίχλα για καλύτερη αναπνοή
Μετά από ένα λουκούλειο γεύμα, πρέπει απαραιτήτως, να χρησιμοποιήσουμε είτε νήμα, είτε μεσοδόντια βουρτσάκια, τα οποία θα μας απαλλάξουν από τα υπολείμματα του φαγητού. 
Εάν υποψιαζόμαστε ότι στη διάρκεια του ύπνου μας τρίζουμε τα δόντια μας, τότε είναι καλό να χρησιμοποιήσουμε ένα μασελάκι, που θα μας βοηθήσει σημαντικά. 
Για τους ανθρώπους που έχουν τεχνητές οδοντοστοιχίες, είναι επίσης απαραίτητος ο πολύ καλός καθαρισμός της στοματικής κοιλότητας, αλλά και μία ισχυρή στερεωτική κρέμα με μεγάλη διάρκεια για άνεση και σιγουριά όλη την ημέρα
Και φυσικά, δεν ξεχνάμε δυο φορές το χρόνο, να επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρό μας για προληπτικό έλεγχο των δοντιών. -
 

Related products